Logo
Arborist på hög höjd

Bra att veta

Några saker som kan vara bra att tänka på när vi jobbar tillsammans.

Ta reda på att de aktuella träden står inom din tomtgräns. Det kan också vara bra att prata med kommunen innan du fäller träd på din tomt, då det i vissa fall står angivet i detaljplanen att träd inte får fällas utan särskilt marklov. Har du strandtomt måste du tänka på att det generella strandskyddet är minst 100 m från både sjö och vattendrag. Det är alltid bäst att kontrollera med kommunen innan du låter fälla träd vid vatten.

Det är markägarens ansvar att ta reda på om det föreligger hinder för fällning och man kan bli dömd till vite om man låter fälla träd utan lov, där sådant krävs.

Plocka bort alla lösa trädgårdsdekorationer, lampor, utemöbler och annat som är relativt lätt att flytta på och som du är rädd om. Ju färre saker vi behöver ta hänsyn till, desto säkrare blir det att arbeta.

Klipp gärna gräsmattan så nära inpå det planerade datumet som möjligt. Det är mycket lättare för oss att städa efter oss när gräset är kort. Kom ihåg att parkera robotgräsklipparen medan vi är hos dig och berätta gärna för oss om du har kabel till robotgräsklippare i närheten av vårt arbetsområde.

Informera gärna grannarna att vi kommer och be dem att inte parkera bilen under det träd vi ska arbeta i.

Vi strävar alltid efter att lämna arbetsplatsen snygg och välstädad men ibland kan dock väderförhållanden och andra faktorer medföra att det inte går att få helt rent. I städning ingår inte att vi tar reda på frukt, kottar, löv och spån.

Om du väljer att ta hand om ris och/eller stamdelar själv lägger vi allt i så prydliga högar som möjligt intill trädets växtplats och krattar ihop kvistar och spån i högar.

Vi är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar i Bergslagen på upp till 15 000 000 kr.

Det är säkert att anlita oss!

Vi är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar i Bergslagen på upp till 15 000 000 kr.